De Wolk

Er is geen cloud, het is gewoon iemand anders zijn computer

Deze slagzin wordt de laatste tijd steeds populairder. Waarom? Omdat het er niet alleen om gaat je gegevens in Dropbox op te slaan, of voor het gemak al je afbeeldingen aan Google te overhandigen.
Moet ik je nog herinneren aan deze en deze?

Mensen keren om verschillende redenen terug naar persoonlijke websites en private servers. Laat me er een paar geven:

Tijdlijn manipulatie

Facebook beslist wat je moet zien en wanneer. Instagram hetzelfde. Twitter heeft nu een functie waar je dit ongedaan kunt maken, maar die instelling klapt na een tijdje op magische wijze weer terug.

Het sprinkler systeem

Grumpy old geeks

Wat als Facebook of Youtube of waar je je spullen ook maar neerzet, plotseling besluit dat je in strijd handelt met hun servicevoorwaarden of gewoon van gedachten verandert en je account verwijdert (ok goed, zet het op onzichtbaar).

Wat dan?

Mijn favoriete podcasters hebben er dit over te zeggen:

Als je je bedrijf bouwt op andermans gazon, moet je niet raar opkijken als ze de sproeiers aanzetten

De chagrijnige oude nerds

Ga ze bekijken. hier.

Werkt met Nest - niet

.... als een dienst. Totdat je stopt met het betalen van het abonnement, de dienst zijn missie verandert of gewoon verdwijnt.

Nog steeds hier?

Geweldig.
Ik heb hier dus deze blog die niemand leest of om geeft, maar ik kan tenminste mijn eigen spullen terugvinden en ik weet dat als ik niet weer een servercrash krijg of er genoeg van krijg en het weer verwijder, het nog steeds aanwezig zal zijn en op dezelfde plaats waar ik het heb neergezet.

Tot later.
Views: 2782