Divi-be-gone: Het verwijderen van de shortcodes na het overschakelen naar Gutenberg

Na het uitschakelen van Divi zijn er overal restjes shortcodes. Het lijkt veel op de tijd toen ik besloot om van Avada af te komen.
Ik kan deze handmatig verwijderen maar wil proberen of er een script of gratis plugin is die werkt.

Een stukje code

Ik vond een stukje op deze pagina dat lijkt op een eenvoudige zoek en vervang dat ik kan plakken in een codse snippet, maar dat werkt niet. Het is afhankelijk van de wpallimport $$$ plugin.

Een plugin

Ik vond deze pugin genaamd Shortcode schoner lite en het werkt wel, maar het is alleen cosmetisch. Het verwijdert niet daadwerkelijk de shortcodes van de pagina en slaat het op in de database. Als je de plugin uitschakelt dan zijn de shortcodes weer terug. Heel slim, om dit permanent te maken moet je upgraden naar pro voor $27. Nog niet. Ik heb maar een paar pagina's en het is te makkelijk om gewoon te betalen.

Nog een stukje code: Lijst van alle shortcodes

Op de site "Duik in WP" van Bhuvnesh Shrivastava vond ik een heleboel scripts om shortcodes verwijderen en ook een post die beschrijft "Hoe krijg je de actieve shortcodes lijst in WordPress". Interessant. Laten we dat eerst proberen.

Op die pagina zijn er twee snippets. De eerste moet een shortcode maken om een lijst te maken van alle actieve shortcodes.

Maar dat crasht de pagina waar ik het op zet.

FAIL

Het tweede fragment werkt zoals geadverteerd! En wow, de lijst is lang. 107 Shortcodes. Het lijkt erop dat er later meer op te ruimen valt.

107 shortcodes beschikbaar....

Ik verloor gewoon mijn geduld. Op deze pagina de dev legt uit hoe u snippets toevoegt voor elk gebied waar u shortcodes wilt verwijderen.

Uitstekende plugin: Bye bye Divi

Ik hoop op een oplossing die niet eeuwig duurt. Zoiets als Divi-be-gone. Er is een plugin genaamd "Bye Bye Divi" door Sean Barton. Laten we deze plugin nu proberen.

Ok, ik heb net de plugin gedraaid en het werkt. Niets gebroken.
De test run met de preview is ook een geweldige functie!
Sean, je bent geweldig, dank je!

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x