Rent-a-Pilot Aeronautics

airplanes and other distractions

De nieuwe versie van de E6B Flight Computer Teacher komt er aan voor iOS

3 januari 2021 | Vliegtuigen, Internet

De langverwachte versie voor IOS14

Rond 2008 maakte ik mijn eerste versie van de E6B app. In die tijd zat ik net als de rest van het web diep in Flash action script met adobe Air zodat ik cross-platform kon bouwen.

Daarna verschenen er verschillende andere varianten van andere ontwikkelaars in de app store maar het enige wat die apps tot nu toe kunnen is een flight computer op je iPad nadoen. Niet erg indrukwekkend.

Mijn app is al een tijdje niet meer beschikbaar voor nieuwe downloads omdat ik hem niet heb bijgewerkt voor versies hoger dan IOS11. Tijd om dat te veranderen.

Leren programmeren in SwiftUI voor IOS14

Deze keer neem ik Xcode 12 met SwiftUI om soepele "native code" te bouwen. De leercurve is steil, maar de eerste resultaten zijn er.

(Visited 137 times, 1 visits today)

0 0 stam
Artikel Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Opmerkingen
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Translate you want?

Ik ben aan het experimenteren met machine-vertalingen vanuit het Engels naar het Nederlands. Hierdoor klinkt het soms alsof een blije Amerikaan Nederlands heeft geleerd maar het werkt best aardig. Meestal.

Amsterdam Area Real-Time Aircraft Stats from Mode-S Transponders

Real-Time Vliegtuigstatistieken van Mode-S Transponders in de regio Amsterdam

Elke minuut live updates van mijn Mode-S ontvanger.
De data komt van een Software Defined Radio ontvanger met een antenne onder mijn dak in Amsterdam. De ontvanger is verbonden met een Raspberry Pi die de data via Virtual Radar server op een tweede Raspberry Pi doorsluist naar mijn NAS met verschillende Docker containers: Node-Red splitst de JSON feed, voegt formattering toe en voegt het dan in een Influxdb die dan natuurlijk wordt opgepikt door Grafana.

Freelance Corona Classrooms in Aviation – Now what?

Freelance Corona klaslokalen in de luchtvaart - Wat nu?

WTF? → OK laten we dit doen Dus laatst werd ik ruw gescheiden van mijn publiek door wereldgebeurtenissen geen recente ontwikkelingen nee. Vergeet het. Hoe dan ook, het punt is dat ik dit uitleggen ding nu al een lange tijd doe en er ergens online over post in plaats van...

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x