Rent-a-Pilot Aeronautics

airplanes and other distractions

Video: Jet Airways vlucht 9W-118 onderschept boven Duitsland na verlies com

19 feb 2017 | Vliegtuigen, Jets, Video

Hier is een interessante video die vandaag onder mijn aandacht werd gebracht door een kapitein uit India.

Op 16 februari 2017 slaagde vlucht 9W-118 van Jet Airways van Mumbai (India) naar Londen Heathrow er niet in contact te maken met de Duitse luchtverkeersleiding na te zijn overgegeven vanuit Bratislava. Het toestel werd uiteindelijk onderschept in het Duitse luchtruim nabij Keulen op FL360.

Het beste aan deze video is de uitstekende kwaliteit van de beelden die werden gefilmd vanuit een ander vliegtuig op dezelfde baan op een hoger niveau.

Lees de volledige feitelijke beschrijving van dit incident op de Aviation Herald.

(66 keer bekeken, 1 keer bekeken vandaag)

0 Opmerkingen
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Translate you want?

Ik ben aan het experimenteren met machine-vertalingen vanuit het Engels naar het Nederlands. Hierdoor klinkt het soms alsof een blije Amerikaan Nederlands heeft geleerd maar het werkt best aardig. Meestal.

Amsterdam Area Real-Time Aircraft Stats from Mode-S Transponders

Real-Time Vliegtuigstatistieken van Mode-S Transponders in de regio Amsterdam

Elke minuut live updates van mijn Mode-S ontvanger.
De data komt van een Software Defined Radio ontvanger met een antenne onder mijn dak in Amsterdam. De ontvanger is verbonden met een Raspberry Pi die de data via Virtual Radar server op een tweede Raspberry Pi doorsluist naar mijn NAS met verschillende Docker containers: Node-Red splitst de JSON feed, voegt formattering toe en voegt het dan in een Influxdb die dan natuurlijk wordt opgepikt door Grafana.